perjantai 6. helmikuuta 2015

Kiviä ja kukkia


 Hei ystäväiset!

Minulla on ollut kovin kiireistä täällä päin. Jos en ole samoilemassa luonnossa, opiskelen luontoon ja kukkiin liittyviä asioita.  Tällä viikolla olenkin ehtinyt touhuta monenlaista ja etsiä tietoa uusista asioista.

Viime viikonloppuna tein upean löydön huutokaupasta. Siellä myytiin kivinäytteitä hienoissa laatikoissa. Kovin moni ei näistä ollut kiinnostunut, mutta minä ostin heti itselleni yhden laatikon tutkimuksia varten. Tässä on kuvia laatikosta, niin sinäkin pääset kurkistamaan mitä kaikkea laatikosta löytyikään.



Ainakin täällä on niin paljon lunta, ettei luonnosta kiviä pääse oikein tutkimaan. Talvella voi kuitenkin opiskella millaisia kiviä meidän luonnostamme voi löytää. Minusta Geologia.fi - sivustolta löytyi erittäin mielenkiintoisia asioita kivistä ja maaperästämme. Painappa tätä linkkiä, jos haluat kurkata mitä:


Jos haluat mennä suoraan katsomaan kuvia kivistä, niitä löytyy näiden linkkien alta:

Magmakivet

Metamorfiset kivet

Sedimenttikivet


Löysitkö itselle tuttuja kivilajeja? Minä ainakin tunnistin monia luonnossa näkemiäni kiviä.

Tällä viikolla olin myös auttamassa kukkasidonnan kilpailuissa. Oi miten ihania kukkia siellä olikaan. Tuli oikein tuulahdus kesästä tuolla noiden keskellä. Kerron teille kukista lähempänä kesää varmasti vielä enemmän, mutta lisään tänne jo muutamia valokuvia kilpailukukista, että tekin saatte nauttia kukkaloistosta talven keskellä.


Leinikki ja leukoija


Asetelma, jossa tulppaani, vahakukkaa ja neilikkaa.


Tässä asetelmassa neilikka, eustoma, freesia, leinikki ja tulppaani


Eustoma ja pilkahdus kaksiväristä tulppaania


Tulppaaneja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti